(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Vepřová pečeně na smetaně-děkuji Noře
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 700 g libového masa z kýty 50 g másla 40 g slaniny 3 lžíce hrubě pokrájené zeleniny (celer, petržel, mrkev) sůl pepř 1 cibuli vrchovatou lžíci hrubé mouky 2,5 dl kyselé smetany
Postup přípravy
Jak na to:
Maso prosolíme, popepříme a prošpikujeme slaninou. Na tuku osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli a maso na ni prudce opečeme. Pak podlijeme a dusíme, později maso opečeme v troubě. Hotové maso vyjmeme. Šťávu přelijeme i s zeleninou do hrnku v kterém jsme rozkvedlali smetanu s moukou a za stálého kvedlání svaříme do zahoustnutí. Hotovou prolisujeme a přidáme maso.
Maso prosolíme, popepříme a prošpikujeme slaninou. Na tuku osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli a maso na ni prudce opečeme. Pak podlijeme a dusíme, později maso opečeme v troubě. Hotové maso vyjmeme. Šťávu přelijeme i s zeleninou do hrnku v kterém jsme rozkvedlali smetanu s moukou a za stálého kvedlání svaříme do zahoustnutí. Hotovou prolisujeme a přidáme maso.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé